אביב באוויר – שחרור מאמונות מגבילות

חירות - פרחים באביב

פסח, כידוע, הוא לא רק חג של הימנעות ממזונות מסוימים, במובן הגשמי, אלא יש לו גם משמעויות רחבות מאוד של יציאה מעבדות לחירות.
ומהי אותה עבדות? אלו המגבלות הפנימיות שלנו, האמונות שלנו, הפחדים שמנהלים אותנו, כל הקולות בתוכנו שאינם מאפשרים לנו לפרוץ קדימה, לגדול, להשתנות, להתפתח. אחת הבעיות הגדולות שלנו כבני אדם היא אמונות מגבילות.

אמונות מגבילות הן בעצם כל הקולות בתוכנו (חלקים גדולים מהם מצויים בתת המודע) שאומרים לנו שכך המצב צריך להישאר שאין כל סיכוי לשינוי.
הקולות הללו גורמים לנו לעצבנות, לתסכול, לכעס, למרמור ולכן משפיעים לא רק עלינו אלא גם על הסובבים אותנו. הקולות הללו הוטבעו בנו בתקופות חיים שונות מבלי ששמנו לב, אספנו עוד ועוד אמונות שמצמצמות את מרחב הפעולה שלנו. האמונות הללו אומרות לנו: "את/ה לא מספיק…טובה/ מוצלחת/…." "הצלחת במקרה…רק במזל…" " שינוי בגילי הוא בלתי אפשרי…"  "זה מה יש"  ועוד…

האנרגיה של האביב, שמגיעה עם חג הפסח, היא אנרגיה של התחדשות, שינוי ופריצה. כאשר אנחנו לא מאפשרים לכך לקרות, או לא מאמינים שזה אפשרי בעבורנו אנו חווים תסכול, כעס, עצבנות ומתח.
רבים מאיתנו חוששים משינוי, או בוחרים להישאר ב"אזור הנוחות" שלנו, שכבר מזמן אינו נוח בעבורם ובכלל מרגיש תקוע. החשש נובע מאמונות, מפחדים והמון המון סיפורים פנימיים.

התמודדות עם אמונות מגבילות עם שיטת NLP

הנה 4 האמונות שעל פי מחקרים מאפיינות את האנשים המצליחים ביותר:

  1. בכל רגע משהו נפלא עומד להתרחש
  2. בכל דבר שקרה לי בחיי יש משהו טוב. אין טעויות יש שיעורים
  3. יש שפע אינסופי מכל דבר ולכולם
  4. מגיע לי ואני ראוי/ה להיות חלק וליהנות מן השפע האינסופי

אני ממליצה לכם לכתוב על פתק את 4 אמונות הבסיס הללו ולקרוא אותן בכל יום בוקר וערב. לפחות 10 פעמים בכל פעם. מנסיוני כדאי מאוד גם לרשום אותן על פתקים ולהניח במקומות שונים בבית: להצמיד למראה, לארון, פתק בארנק. כל מקום שבו עיניכם והמודעות שלכם יפגשו אותן. ככל שתפגשו אותן יותר פעמים הן יהפכו בקלות רבה ובפשטות לחלק מרמות המודעות שלכם – המודע והתת מודע.

זיהוי אמונות מגבילות

חשוב לי לחלוק אתכם תרגיל נפלא ופשוט לזיהוי אמונות מגבילות. עד שלא תגלו מהן האמונות המגבילות שלכם לא תוכלו להתגבר עליהן, תישארו בדיוק במקום שאתם נמצאים בו כיום ותחיו בתסכול שילך ויעמיק מן הבחינה הרגשית וכמובן שישפיע גם על הרמה הגופנית.

הנחיות

פנו לכם זמן, כשאתם ערניים ואינכם לחוצים ושבו בפינה שקטה ונעימה בבית או בפארק. זה יכול להיות בכל מקום שמעורר בכם השראה, לשעה לפחות ועדיף יותר.
הכינו דפים ועט, אפשר גם עפרונות צבעוניים. אם אתם אוהבים מוסיקה אפשר להכין גם פסקול מרגיע ונעים של מוסיקה רגועה, פסקול מדיטטיבי, צלילי טבע, ובקיצור כל מה שנעים ומרגיע עבורכם.

הכינו מזרונים, כריות, כל מצע שמרגיש מחבק ומכיל. אפשר לעמעם אורות, להניח מבער עם שמנים אתריים/ קטורת. דאגו לטמפרטורה נעימה בחדר – מזגן/ תנור/ חלון פתוח / סגור.

חלק א – הכנה

  1. זן - אמונות מגבילותעצמו עיניים, התחילו בנשימות איטיות. כשאתם מביעים כוונה להכניס נינוחות, רגיעה, שקט, שלווה וחיבור לכאן ועכשיו עם כל שאיפה.
    נושפים החוצה את כל מה שמלחיץ, מעיק ומרעיש עם כל נשיפה.
  2. חישבו על משהו שהייתם רוצים להשיג /לשנות בחייכם – זה יכול להיות כל דבר. הגדירו אותו כמטרה ורישמו את המטרה שהגדרתם בראש הדף.
    זה יכול להיות שינוי מקום עבודה/ עיסוק, שיחה עם המנהל/ת בקשר לקידום או תוספת שכר, מציאת זוגיות, התחלה של תחביב חדש וכו'.
  3. עכשיו הגענו לרשימת המכולת –

רשמו במהירות, ממש בלי לחשוב או להפעיל שיקול דעת, את כל מה שמעלים עבורכם המשפטים הבאים בהקשר למטרה שרשמתם:

  • מה שעלול לקלקל ולמנוע ממני את השגת המטרה זה שאני……………..
  • אם לא אצליח לממש את המטרה שלי זה בגלל שאני…………………….
  • זה עלול להיות בלתי אפשרי עבורי להשיג את המטרה שלי כי אני………………
  • המטרה שלי תוגשם רק אם אני אצליח להתגבר על ……………………
  • עמוק בתוכי אני יודע/ת שכל מה שמעכב אותי ומונע ממני מלהשיג את המטרה זה שאני………….
  • לא באמת מגיע לי להשיג את המטרה הזו כי…………..

חלק ב – איתור אמונות מגבילות

  1. בחרו את אחת מהתכונות השליליות או המגבלות שציינתם ברשימת המכולת והתחילו לעבוד איתה. עיצמו עיניים, כמה נשימות לרגיעה וחיבור לשקט פנימי, וחפשו דוגמת נגד:

למשל אם "לא באמת מגיע לי להשיג את המטרה כי אני עצלן" אז חפשו דוגמה שבה התנהגתם בחריצות. ממש דמיינו את הסיטואציה בעיני רוחכם. המקום שבו זה קרה, איך המקום נראה, צלילים, טמפרטורה, מה עוד היה שם, איך זה הרגיש ברגש ומה חוויתם בחושים.
אפשר לעשות הפסקה ולכתוב במחברת.
(הערה: ממליצה גם בהמשך היום לחפש דוגמאות שבהם תוכלו לראות שהאמונה המגבילה הזו לא נכונה, או לא תמיד נכונה, חפשו סיטואציות במהלך היום שמצביעות על כך שאתם חרוצים והוקירו את עצמכם על כך, זאת במקרה שבחרתם "עצלנות" כאמונה מגבילה שלכם לגבי עצמכם, זה יכול להיות גם כל דבר אחר.

  1. אנרגיהעצמו עיניים ונשמו עמוק, עד להגעה לרגיעה ונינוחות. צאו לטיול דמיוני בעברכם: ילדות מוקדמת, שנות התבגרות או אפילו הזמן האחרון. חפשו את הרגע המדוייק שבו גיבשתם את האמונה המגבילה הזו לגבי עצמכם (למשל "עצלנות" ). היו סבלניים עם עצמכם, ניתן לנסות לומר שוב ושוב את האמונה המגבילה שאתם מאמינים בה, למשל "אני עצלן", זה עוזר להיזכר. אולי אמא שלכם פעם אמרה לכם שאתם עצלנים כי סירבתם לעזור? אולי אחד החברים? המורים? בדקו מה עולה לכם בהקשר לאמונה המגבילה.

לשום דבר אין משמעות מעבר למה שאנו מייחסים לו. העובדה שמישהו אמר לנו למשל שאנו עצלנים אינה מהוה אמת מוחלטת. זוהי בסך הכל פרשנות לעיתים רגעית של אדם אחר ולעיתים השלכה של המציאות והאמונות הפנימיות שלו לגבי עצמו.
נסו לחקור, להעמיק ולהבין את הסיטואציה שבה נאמרה אמירה מסוימת או שבה גיבשתם לעצמכם אמונה מגבילה. מה היה באותו זמן? מדוע למדתם לחשוב שזה נכון? מה עוד קרה שם? מי היה נוכח? נסו להבין את האדם שאמר את הדברים. נניח אמא אמרה שאני עצלן. אולי אבא האשים אותה בעצלנות? אולי היה לה דימוי עצמי שלילי לגבי עצמה? אולי היא היתה כל כך עמוסה בעבודה ובמטלות והיתה זקוקה נואשות לעזרה ואני הייתי עסוק ולא יכולתי לעזור?
בדקו מה עולה לכם.

חלק ג' – שחרור האמונות המגבילות

  1. עצמו עיניים, נשמו ודמיינו שאתם נמצאים שוב בסצינה שבה נוצרה האמונה המגבילה (חלק ב' שלב 5). תנו לאירוע הזה חיים – צבעים, תחושות, רגשות. כל מה שהיה נוכח שם. לחצו על כפתור  "טשטוש" דמיוני. דמיינו שהאירוע נהיה לא ברור, מטושטש ומתרחק מכם כאילו ממש נמשך מכם בכוח עצום. בעוד האירוע הזה נעשה מטושטש ונמשך מכם המשיכו לדמיין אותו מתכווץ עד שהוא נעלם לגמרי ונותרת רק חשיכה. כמו מסך קולנוע שחור.
    עכשיו קחו נשימה עמוקה, ושאיפה, ונשיפה איטית תוך כדי הרפית הגוף כולו.
  2. פקחו עיניים ורשמו על הדף שלכם הצהרה שהמשמעות שלה הפוכה מהאמונה המגבילה שעלתה לכם קודם לגבי עצמכם. למשל: "אני חרוץ"
  3. שחרור - - אמונות מגבילותעצמו עיניים וראו עצמכם בדמיונכם מתפקדים כאשר אפשרתם לעצמכם לתפקד מתוך האמונה החדשה הזו. למשל במקרה הזה "אני חרוץ". ראו את עצמכם בסביבה שבה אתם מתפקדים מתוך חריצות. מה אתם רואים סביבכם, מקרוב מרחוק? מה אתם שומעים, צלילים קרובים, צלילים רחוקים? מה אתם חשים? אפשרו לגופכם לגעת במשהו בסביבה הזו. איך זה מרגיש? מה קורה? שימו לב לכל הפרטים הגדולים והקטנים.

אפשרו לעצמכם להתמלא סיפוק, שמחה, אפשר אפילו להעלות חיוך על השפתיים או ממש לצחוק משמחה. דמיינו כאילו אור השמש שם מתגבר, או שפרוג'קטור ענקי מאיר על הסצינה הזו. המשיכו לחיות את הסיטואציה בכל החושים שלכם עד שתרגישו שהיא כבר חלק מכם.
קחו כמה נשימות עמוקות ופקחו עיניים.
איך אתם מרגישים עכשיו?

חלק ד' – בדיקה

נסו לחזור להיגד המקורי – כמו "אני עצלן" ובדקו האם הוא מרגיש לכם אמיתי? אולי הוא ממש כבר לא מרגיש רלבנטי.
אם עדיין נותרו שאריות מהאמונה הזו, חזרו על התרגיל ככל שתזדקקו.

את התרגיל הפשוט והמאוד יעיל הזה חשוב לעשות על כל אחת מהאמונות המגבילות.
זוהי דרך נפלאה ועוצמתית לשחרור אמונות מגבילות ולצאת מעבדות לחירות.
האופציה הנוספת היא 40 שנה במדבר…
במה אתם בוחרים?

סוף דבר

התרגיל הזה הינו כלי פרקטי ביותר מעולם ה NLP. כמובן שישנן דרכים רבות לעבוד עם אמונות מגבילות וברור שלכל אחד מאיתנו ישנם קשיים ומורכבויות. השימוש בתרגיל יכול להיות מאוד מועיל ויעיל אבל כמובן שבחלק מהמקרים תזדקקו למטפל שילווה אתכם בדרך ויעזור לכם בבירור הקשיים, דיוק המגבלות, הצבת מטרות ושחרור האמונות המגבילות.
כמובן שאשמח לעזור לכם!
פרחים יש לי ידע, כלים טיפוליים מאוד יעילים ועוצמתיים, וניסיון נרחב ורב שנים בסיוע לאנשים שבוחרים לצאת לחירות. אני מזמינה אתכם ליצור קשר.

ובינתיים מאחלת לכם
חג  פסח שמח
פריחה והתחדשות ויציאה מעבדות לחירות בכל המובנים
בהמון אהבה
מיכל שלזינגר 052-8728526

לקביעת תור ולייעוץ טלפוני מלאו את הטופס ואחזור אליכם

מאמרים אחרונים

WhatsApp chat
Call Now Button